Rusia bëhet më autoritare me ndryshimet kushtetuese, arrestohen 20 aktivistë LGBTI!

Rusia bëhet më autoritare me ndryshimet kushtetuese, arrestohen 20 aktivistë LGBTI!

Mbi 30 njerëz u arrestuan në fundjavë në Shën Petersburg dhe Moskë, ndërsa protestuan kundër projektligjit, i paraqitur në 14 korrik parlamentit dhe kishin për qëllim ndryshimin e ligjit të familjes.

Në përputhje me reformën e fundit kushtetuese, të porositur nga Putin dhe të miratuar me referendum në 1 korrik, në bazë të së cilës ri përkufizohet martesa si “bashkim midis një burri dhe një gruaje”, deputetët propozues kërkojnë një ndalimtë qartë të martesave për njerëzit të të njëjtit seks.

Për më tepër, mbi bazën e asaj që ndodhi në Hungari, Rusia do të prezantojmë fjalën “seksi i lindjes” në certifikatën e regjistrit, në mënyrë që të ndalojmë çdo ndyshim gjinie për personat trangjinorë. Kjo do të thotë që të dhënat personale, të regjistruara gjatë lindjes, do të jenë të pandryshueshme për të rë jetën./ HistoriaIme