Karantina kishte një ndikim shkatërrues në shëndetin mendor të komunitetit LGBT

Karantina kishte një ndikim shkatërrues në shëndetin mendor të komunitetit LGBT

Bllokimi i koronavirusit ka provokuar një krizë të shëndetit mendor në mesin e komunitetit LGBTQ, me njerëz të rinj të mbyllur me të afërmit e moshuar më të dëshpëruar, zbuluan studiuesit.

Një studim i përvojës së njerëzve LGBTQ gjatë pandemisë, nga University College London (UCL) dhe Universiteti Sussex, zbuloi se 69% e të anketuarve pësuan simptoma depresive, duke u rritur në rreth 90% të atyre që kishin provuar homofobinë ose transfobinë.

Rreth një e gjashta nga 310 të anketuarit në studimin në Queerantine thanë se ata ishin përballur me diskriminim gjatë pandemisë për shkak të seksualitetit të tyre. Shkalla u rrit në më shumë se një e treta në mesin e atyre që jetonin në shtëpi ku nuk ishin të hapur për identitetin e tyre. Pothuajse 10% e njerëzve raportuan se ndjeheshin të pasigurt në shtëpitë e tyre.

Bashkautorja e studimit, Laia Bécares, zv / drejtoreshë e qendrës për inovacion dhe hulumtim në mirëqenie në Universitetin Sussex, tha se pandemia ka pasur një “ndikim shkatërrues” në shëndetin mendor të komunitetit LGBTQ, me njerëz të rinj trans .
Ajo tha: “Shumë duhej të ktheheshin në shtëpi dhe të jetonin me njerëz që ose nuk e dinin orientimin e tyre seksual ose identitetin gjinor, ose nuk ishin përkrahës të tij. Implikimet e shëndetit mendor janë të rrepta. “

Bashkëautori i saj, Dylan Kneale, bashkëpunëtori kryesor i kërkimit shkencor në institutin e kërkimeve shoqërore UCL, tha se të anketuarit raportuan se ndjeheshin të lënë menjëanë nga komuniteti LGBTQ dhe po luftonin pa atë rrjet mbështetës. “Një burrë homoseksual përshkroi se si izolimi i tij shoqëror ishte bërë” i padurueshëm “dhe” po shkatërronte shëndetin tim mendor “,” tha ai.

Gjetjet e studimit janë të ngjashme me ato të gjetjeve të Guardian, duke pyetur komunitetin LGBTQ në lidhje me përvojat e tyre gjatë pandemisë. Shumë të rinj thanë se ata nuk ishin në gjendje të përdorin mbështetjen e bashkëmoshatarëve ose aleatëve LGBTQ ndërsa ishin me familjet e tyre, dhe ata që kishin lëvizur me të afërmit gjatë bllokimit, mendonin se po shtyheshin përsëri në një depresion.

Mattheë, jo emri i tij i vërtetë, tha se ai ishte bllokuar në shtëpi me familjen e tij, të cilin ai e përshkroi si “protestantë fonderistë queerphobic, Afro-Karaibe”. Para bllokimit, adoleshenti homoseksual, nga jugu i Londrës, tha që shkolla siguronte një hapësirë të sigurt që ai të ishte vetja sepse ai ishte vetëm me një nga motrat e tij. Tani ai duhej të bënte më shumë përpjekje për të fshehur seksualitetin e tij nga familja e tij, gjë që sipas tij e bëri atë të ndjehej sikur të kishte sindromën imponuese.
Ai tha: “Babai im e krahason të qenit LGBT me Ku Klux Klan. Familja ime vazhdimisht merret me çështjen time sepse nuk kam interes stereotipisht mashkullor. Kur jam në shkollë mund të jem vetvetja. Por të jesh në shtëpi do të thotë që duhet të ruaj më shumë sekrete, të gënjej më shumë. Më duhet të shikoj mënyrat e mia – mënyrën në të cilën eci, mënyrën si flas. Kur ata thonë diçka queerphobic, unë nuk mund t’i sfidoj ata. “

Studimi në Queerantine bëri thirrje për më shumë mbështetje të qeverisë për organizatat bamirëse LGBTQ, të cilat kanë përjetuar rritje të konsiderueshme të kërkesës që nga fillimi i pandemisë. Ai paralajmëroi: “Shëndeti i dobët LGBTQ + mund të mbetet i pa kontrolluar pa një angazhim të konsiderueshëm politikash dhe fonde të drejtuara për të përmirësuar pabarazitë shëndetësore të rënduara nga pandemia”.

Natasha Walker, bashkëkryetare e Ndërlidhjes së Ndihmës, tha se vëllimi i thirrjeve ishte një i treti më i lartë se i njëjti periudhë e vitit të kaluar. “Kishte 44% më shumë biseda ku njerëzit po luftonin dhe 57% më shumë biseda duke folur për izolim.”

Ajo tha se numri i të rinjve që binin në kontakt me bamirësinë ishte rritur shumë, me shumë duke bërë kontakte përmes mesazheve të menjëhershme ose emailit. “Shtëpia nuk ishte hapësira e sigurt që supozohej të ishte gjatë mbylljes.”

Fondacioni LGBT, qendra e ndihmës e të cilit mori 25% më shumë thirrje për mendime vetëvrasëse gjatë bllokimit, tha se kërkesa për mbështetje kishte vazhduar të rritet, megjithë kufizimet pandemike në lehtësim. Fondacioni tha se thirrjet e krizës së shëndetit mendor ishin rritur me 123% në muajin e kaluar, thirrje për abuzim me 86%, ato rreth dhunës në familje me 65%, dhe abuzim të substancave me 50%. / HistoriaIme