Trump përballë Biden, kush fiton te komuniteti LGBTI?

Teksa zgjedhjet në Shtetet e Bashkuara janë në prag të tyre (3 nëntor 2020), kandidatët janë në kulmin e fushatës së tyre.

Demokrati Joe Biden, ka nominuar për zëvendëspresidente të SHBA, Kamela Harris, një mike të komunitetit LGBTI, ndërsa republikani Donald Trump do të kandidojë përsëri me të nominuarin për zv.President Mike Pance.

Nga disa sondazhe periodike, Joe Biden udhëheq garën kundër Presidentit aktual Donald Trump tek komuniteti LGBTI në SHBA.

Rezultatet e sondazheve janë të ngushta, ndërsa Biden ka fituar pikë me nominimin e Harris për zv.Presidente, ndërsa edhe Trump ka fituar pikë me një votim gjatë majit në Gjykatën e Lartë ku i zgjedhuri i tij, votoi në favor të komunitetit LGBTI.

Rezultatet vijnë, pas një viti ku muaji i krenarisë nuk u kremtua si zakonisht për shkak të pandemisë së koronavirusit, ndërsa miliona amerikanë përshëndesin të drejtat e LGBTQ. Këtë vit, kremtimi u rrit me një vendim të papritur të Gjykatës së Lartë që ndaloi diskriminimin në vendin e punës bazuar në orientimin seksual dhe identitetin gjinor. Mazhoranca 6-3 e vendimit popullor përfshinte votën e të emëruarit të Trump dhe drejtësisë konservatore Neil Gorsuch.

Trump bëri fushatë në 2016 si një “mik i vërtetë” i komunitetit homoseksual, por në fund të fundit humbi shumicën dërrmuese të votave të tyre ndaj të nominuarës Demokratike Hillary Clinton, sipas rezultateve të votimit.

 Që atëherë, Trump dhe administrata e tij kanë qenë në mosmarrëveshje me aktivistët LGBTQ për çështje që përfshijnë ushtrinë, strehimin dhe kujdesin shëndetësor. Për krahasim, Biden ka amrrë meritat, se  ka shtyrë ish Presidentin Barack Obama të përqafojë publikisht martesat homoseksuale përpara fushatës së tij të rizgjedhjes në 2012./HistoriaIme