Pakistani bllokon Grinder, Tinder, dhe tre aplikacione të tjera “imorale”

Qeveria e Pakistanit ka bllokuar Tinder, Grindr dhe tre aplikacione të tjera takimesh.
Lëvizja e fundit e qeverise, synon për të frenuar platformat në internet që mendohet se po shpërndajnë “përmbajtje imorale”.

Në Pakistan marrëdhëniet jashtëmartesore dhe homoseksualiteti janë të paligjshme. Autoriteti Telekomunikues i Pakistanit tha se i ka dërguar njoftime menaxhimit të pesë aplikacioneve, “duke mbajtur parasysh efektet negative të përmbajtjes imorale / të pahijshme”.

PTA tha se njoftimet e lëshuara për Tinder, Grindr, Tagged, Skout dhe SayHi kërkuan heqjen e “shërbimeve të takimit” dhe moderimin e përmbajtjes së transmetimit të drejtpërdrejtë në përputhje me ligjet lokale.

Kompanitë nuk iu përgjigjën njoftimeve brenda kohës së përcaktuar, shtoi rregullatori.

Të dhënat nga firma analitike Sensor Tower tregojnë se Tinder është shkarkuar më shumë se 440,000 herë në Pakistan brenda 12 muajve të fundit. Grindr, Tagged dhe SayHi ishin shkarkuar secili rreth 300,000 herë dhe Skout 100,000 herë në të njëjtën periudhë.

Kritikët thonë se Pakistani, duke përdorur legjislacionin e fundit dixhital, është përpjekur të frenojë shprehjen e lirë në internet, duke bllokuar ose urdhëruar heqjen e përmbajtjes që konsiderohet e pamoralshme, si dhe lajmeve kritike ndaj qeverisë dhe ushtrisë.

Në korrik, Pakistani lëshoi ​​një “paralajmërim përfundimtar” për TikTok mbi përmbajtjen e qartë, ndërsa aplikacioni i transmetimit drejtpërdrejt Bigo Live u bllokua për 10 ditë për të njëjtën arsye.

Autoritetet pakistaneze përsëritën këtë shqetësim për zyrtarët e TikTok në një takim të fundit.

Javën e kaluar PTA gjithashtu i kërkoi YouTube që të “bllokonte menjëherë përmbajtjen e gjuhës vulgare, të pahijshme, imorale, nudo dhe urrejtje për shikimin në Pakistan”./ HistoriaIme