Rubrika "Personazhi i ditës" - Lend Mustafa

Lend Mustafa është një aktivist për të drejtat e komunitetit LGBTQI+ në Kosovë dhe më tej.

Ai është transgjinori i parë, në Kosovë, që ka dal hapur në media për identitetin e tij gjinor. Akoma para se të dilte hapur ai angazhohej për të drejtat e komunitetit LGBTQI+ në Kosove dhe rajon. Lendi është kordinator projektesh pranë organizatës jo-qeveritare CEL (“Qendra për Barazi dhe Liri”).

Angazhimi i Lendit me komunitetin LGBTQI+ e ka njohur atë me shumë aktivist nga rajoni, të cilët luftojnë për të njëjtën kauzë. Me një prej aktivistëve, Jovanin nga Serbia, ai ka arritur të zhvillojë aktivitete të përbashkëta në Kosovë dhe në Serbi.

Bashkëpunimi i Lendit me Jovanin arriti deri në serinë e reportazheve te BBC-së “Crossing Divides” ku dy aktivistët shprehen se njerëzit e thjeshtë kanë probleme të përbashkëta dhe se konfliktet në rajon janë një lojë politike e së cilës nuk duhet të biem pre.