Rubrika "Personazhi i ditës" - Kristi Pinderi

Kristi Pinderi është një aktivist për të drejtat e komunitetit LGBT+ në Shqipëri.

Në mars të vitit 2012 ai themeloi organizatën Pro-LGBT, një organizatë e cila shërbeu për rritjen e ndërgjegjësimit mbi problematikat që komuniteti LGBT+ kishte dhe për rritjen e vizibilitetit të komunitetit. Në maj të 2012, së bashku me 8 aktivistë të komunitetit LGBT+, ai pedaloi në bulevardin “Dëshmorët e Kombit” dhe ky aktivitet qe Pride i parë në Shqipëri.

Kristi së bashku me aktivistë të tjerë kanë lobuar fuqishëm për “Ligjin për mbrojtjen nga diskriminimi” i cili u miratua ne vitin 2013. Në 2015, Kristi bashkë me Xheni Karaj dhe aktivistë të tjerë, realizuan dokumentarin SkaNdal i cili tregon historikun e lëvizjes LGBT në Shqipëri.

Kristi edhe pse tashmë jeton në Kanada prej disa vitesh, vazhdon të jetë i angazhuar në aktivizëm si në qytetin ku jeton ashtu edhe në Shqipëri. Ai është ideatori i PrideOn, Pride i parë virtual në Shqipëri dhe jo vetëm.