Rubrika "Personazhi i ditës" - Livia Zotrija

Livia Zotrija është një aktiviste për të drejtat e komunitetit LGBT+ në Shqipëri.

Ajo filloi të angazhohej si vullnetare pranë organizatës “Aleanca LGBT” dhe që atëherë nuk iu nda kurrë komunitetit LGBT+. Livia është një ndër zërat më të fuqishëm të komunitetit në Shqipëri edhe rajon. Ajo është menaxhere projektesh pranë “Aleanca LGBT” dhe një nga personat më të dashur për komunitetin në Shqipëri.

Livia së bashku me stafin e Aleancës kanë mundur të sigurojnë falas pranë qendrës së “Aleanca LGBT”, analizat për sëmundjet seksualisht të transmetueshme. Ajo angazhohet kryesisht me komunitetin transgjinor dhe problematikat që kjo pjesë e komunitetit has në përditshmëri.

Bashkë më partneren e saj dëshirojnë të martohen dhe të krijojnë familje dhe për këtë arsye do nisin një luftë të gjatë ligjore kundër qeverisë shqiptare, për njohjen e lidhjes së tyre.