Rubrika "Personazhi i ditës" - Queen Klea

Queen Klea është një nga performueset e para Drag të komunitetit trasgjinor në Shqipëri, e cila ka marrë pjesë në shumë aktivitete të komunitetit LGBTI+.

Ajo ka përfaqësuar komunitetin trans në evente kombëtare dhe ndërkombëtare. Me ndihmën e aktivistëve të tjerë të komunitetit ka organizuar disa evente kulturore për komunitetin transgjinor. Një ndër to ka qënë dhe Miss Trans Kosova 2018, që ka qënë eventi i parë i tillë në Kosovë.

Queen Klea ka rreth 15 vite që performon për komunitetin LGBTI+ me performanca të ndryshme artistike. Ajo ka marrë pjesë edhe në talent show “Tu Si Que Vales” në Shqipëri në vitin 2016, ku theu tabu me daljen e saj dhe arriti të ishte në 10-shen finalist.

Queen Klea ka dhënë një kontribut të vyer në fuqizimin e komunitetit transgjinor në Shqipëri.