Rubrika "Personazhi i ditës" - Freddie Mercury

Freddie Mercury këngëtari që adhurohej nga miliona njerëz në të gjithë botën është një prej ikonave të komunitetit LGBT. Freddie me bandën e tij Queen revulocionarizoi muzikën botërore me kënge si, Crazy Little Thing Called Love, Another One Bites The Dust, Now I’m Here, We Will Rock You, Killer Queen, Don’t Stop Me Now, Somebody To Love and of course Bohemian Rhapsody.

Një ditë para se të vdiste ai deklaroi se ishte me HIV/AIDS, gjë e cila e solli epidemine  në atë kohë në vëmendje të të gjithëve. Pas vdekjes se tij, banda e tij dhe shumë kengëtarë të tjerë duke bërë koncerte arritën të mblidhnin miliona dollarë për kërkimet shkencore mbi  HIV/AIDS.

Freddie arriti të ndryshoj qëndrimet e miliona njërëzve dhe mënyrën sesi ata silleshin me personat e prekur me HIV/AIDS.