Rubrika "Personazhi i ditës" - Sam Smith

Sam Smith është vetëm 28 vjeç dhe ka vjedhur zemrat e të rinjve në të gjithë botën. Ai doli hapur si gay në vitin 2014 dhe që atëherë është bërë një prej ikonave të komunitetit LGBT. Fatin që Sam-i nuk ka patur në dashuri mesa duket e ka pasur në karrierë. Këngën “Stay with me” ai ja ka dedikuar një djali të cilin dashuronte por i cili theu zemrën, por kjo këngë e bëri Sam-in fitues të disa çmimeve Grammy.

Në 2017 Sam-i deklaroi se është queer duke thënë se ai ndihesh aq burrë sa ndihesh edhe grua. Ai tregon se në fëmijëri kishtë raste që nuk kishtë rroba djemsh dhe shkonte në shkollë i veshur si vajzë.

Dy vite më pas, në 2019 deklaroi vendimin e tij për tu identifikuar në gjini jo binare duke thënë: “Pas një jete të tërë në luftë me identitetin tim gjinor kam vendosur ta pranoj veten time ashtu si jam, nga brënda dhe nga jashtë.”