Rubrika "Personazhi i ditës" - Jodie Foster

Alicia Christian "Jodie" Foster është një aktore dhe producente amerikane. Ajo ka fituar dy Academy Awards, tre British Academy Film Awards, dy Golden Globe Awards, dhe çmimin Cecil B. DeMille Award. Jodie-n e njohim që prej fëmijërisë tonë si personazhi kryesor i shumë filmave të sukseshëm.

Pavarësisht lidhjes së saj mbi 10-vjeçare me Cydney Bernard, ajo nuk e kishte bërë publik faktin që ishte lesbike. Vetëm rrethi i ngushtë shoqëror e dinte. Në vitin 2013 ajo mbajti një fjalim të gjatë në skenën e Golden Globe Awards ku dhe doli hapur publikisht mbi orientimin e saj seksual.

Fjalimi i saj u konsiderua si një fjalim frymëzues dhe një kontribut i madh për komunitetin LGBTQI+. Jodie ishte në 2013  ndër të paktët njerëz të famshëm që kishin dal hapur pas moshës 50 vjeçare.

Që prej vitit 2014 ajo është e martuar me Alexandra Hedison dhe ka dy fëmijë.