Rubrika "Personazhi i ditës" - Megan Rapinoe

Megan Rapinoe është një nga futbollistet me të mira në botë. Ajo i fitoi SHBA-së Kupën Botërore të Futbollit të Grave në vitin 2019.

Megan nuk është vetëm një fubolliste e mirë. Ajo gjithashtu është një zë shumë i fuqishëm për komunitetin LGBTQI+ duke qënë ndër të paktat futbolliste që ka dal hapur mbi orientimin e saj seksual. Përtej komunitetit LGBTQI+ ajo është bërë një zë i fuqishëm kundër racizmit dhe kundër diskriminimit të grave në pagë.

Vitin e kaluar Megan deklaroi publikisht që nuk do të shkonte ne Shtëpine e Bardhë nëse presidenti Trump do e ftone skuadrën e saj, duke mbajtur kështu qëndrim ndaj deklaratave homofobe dhe seksiste të Trump-it. Ajo ka refuzuar gjithashtu të këndoj himnin amerikan gjatë ndeshjeve të futbollit duke thënë se administrata e Trump-it nuk i vlerëson të gjithë amerikanët njësoj.