Rubrika "Personazhi i ditës" - Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres përvec se është një prezantuese shumë e talentuar dhe na kënaq me emisionin e saj The Ellen DeGeneres Show, është dhe një aktiviste e të drejtave të njeriut qe ka advokuar për çështje të ndryshme. Ajo ka advokuar shpesh për të drejtat e grave dhe për barazi gjinore dhe është një mbështetëse e martesës midis personave të të njëjtit seks.

Ajo doli hapur për orientimin e saj seksual mbi 20 vite më parë, në një periudhë në të cilën në Amerikë nuk ishte aq e lehtë sa sot për të dal hapur. Dalja e saj hapur pati ndikim të madh te komuniteti LGBTQI+ dhe ndihmoi shumë njerëz të tjerë të pranonin veten e tyre.

Shpesh ka mbajtur qëndrim kundër deklaratave homofobe të presidentit Trump dhe ka refuzuar që ta ketë atë si të ftuar në emisionin e saj. Gjithashtu ka mbajtur qëndrim ndaj grupimeve konservatore në Amerikë që advokojnë kundër komuniteti LGBTQI+.

Ellen ka qënë dhe ngelet një frymëzim për komunitetin LGBTQI+, jo vetëm në Amerikë por gjithkund.