Rubrika "Personazhi i ditës" - Janet Mock

Janet Mock është autore bestselling, aktiviste LGBT dhe grua transgjinore. Në 2011 ajo bëri daljen e saj publike si transgjinore, në një artikull në revisten Marie Claire. Më pas ajo publikoi librin e saj “Redefining Realness“ në të cilin ajo tregon për jetën e saj.

Pas disa vitesh ajo kritikoi përzgjedhjen e titullit të artikullit në të cilin bëri daljen publike i cili titullohesh “Unë linda djalë” duke thënë: “Unë linda në një trup për të cilin doktorët thonë se është trupi i një djali. Unë nuk kisha asnjë mundësi të vendosja mbi seksin tim në lindje, të tjerët vendosën për mua. Operacionet e mia nuk më bën mua një vajzë, unë gjithmonë kam qënë një vajzë.”

Janet ka fituar çmime të shumta për advokacinë e saj për komunitetin LGBT, kryesisht për vajzat transgjinore me ngjyrë.