Rubrika "Personazhi i ditës" - Ricky Martin

Këngëtari i La Vida Loca, Ricky Martin theu shumë zemra në 2010 kur u shpreh “Jam shumë krenar që jam një burrë homoseksual. Jam i bekuar që jam ky që jam.”

Ricky përveç se një këngëtar shumë i talentuar është edhe një nga aktivistët më me zë të Puerto Ricos. Ai i bëri thirrje qeverisë së Puerto Ricos duke thënë: “Po kërkojmë të drejta të barabarta për të gjithë qytetarët e Puerto Ricos, dhe shpresojmë që të arrijmë që Puerto Rico të bëhet shteti i së drejtës dhe paqes që të gjithë duam. Puerto Rico duhet tju bashkohet shteteve të tjera që janë pararojë për të drejtat e njeriut dhe për barazi.”

Vitin e kaluar ai kundërshtoi vendimin e senatit të Puerto Ricos, i cili me anë të një ligji që donte të kalonte, e zhvishte komunitetin LGBTQI+ nga të drejtat që deri më tani kishin fituar.