Formular: Diskriminimi dhe dhuna me bazë orientimin seksual dhe identitetin gjinor

Cuna dhe goca, ju lutem jepni dy minuta kohe plotesimit te ketij formulari, ne lidhje me diskriminimin dhe dhunen me baze orientimin seksual dhe identitetin gjinor.

Kliko këtu për të plotësuar formularin

Zvogëlimi Dhunës LBT

Aleanca Kundër Diskriminimit LGBT në kuadër të projektit me UN Trust fund ka parashikuar një projekt 2 vjecar të fokusuar te dhuna kundër vajzave LBT.
Projekti në vitin e parë fokusohet në një kërkim I cili do të fokusohet në dy fusha të shërbimeve: Shëndetsor dhe të Edukimit.
Kërkimi do shtrihet në Shkodër, Peshkopi, Tiranë, Elbasan, Pogradec dhe Vlorë, në mënyrë që të ketë shtrirje sa me të gjërë.
Qëllimi: Qëllimi i projektit është të zvogëlojë dhunën dhe diskriminimin ngaofruesit e shërbimeve kundrejt grave LBT. Kjo do të sjellë gëzim më të madh të të drejtave të tyre dhe zvogëlim të diskriminimit karshi grave LBT, si dhe akses më të mirë në edukim dhe shëndetësi.
Objektivat:
1. Institucionet kryesore të shëndetësisë dhe edukimit do të përmirësojnë ofrimin e shërbimit dhe të aksesit në mënyrë që të përmbushin nevojat e grave LBT.

2. Organizatat e grave dhe grupet e grave LBT do të forcojnë kapacitetet e tyre për të ndërvepruar me institucionet shtetërore në mënyrë që të advokojnë për të pasur një qasje më të mirë në rastet e dhunës ndaj grave në përgjithësi dhe ndaj grave LBT në veçanti.

Partnerët dhe miqtë tanë

Këtu do të shkruajmë diçka mbi organizatat e tjera lgbt që bashkëpunojnë me aleancën lgbt...

Radio Aleanca

Se shpejti Radio Aleanca do te jete online... Ketu do te shkruajme diçka per te.

Gayzeta

Ketu do te vendosim se shpejti numrat e botuar te gazetes elektronike lgbt shqiptare...

Dëshiron të jesh pjesë e lëvizjes më të madhe lgbt në Shqipëri ?

“Mos dyshoni kurrë se një grup i vogël njerëzish mendjehapur e qytetarë të devotshëm mund ta ndryshojnë botën. Në fakt, janë të vetmit që mund ta bëjnë” Margaret Mead

Bëhu pjesë e grupit tonë të vullnetarëve për të bërë ndryshimin duke plotësuar formularin: 

 

 

 

 

X