Gjermania ndalon ‘terapinë e konvertimit’ të komunitetit LGBTI tek të miturit

 

Ligjvënësit gjermanë votuan për të miratuar një ligj të enjten që ndalon të ashtuquajturat “terapi të konvertimit” që kanë për qëllim shtypjen e orientimit seksual ose identitetit gjinor.

“Homoseksualiteti nuk është një sëmundje”, -tha Ministri i Shëndetësisë Jens Spahn, i cili është gay. “Prandaj kjo terapi tashmë është mashtruese.”

Sipas ligjit të ri, reklamimi ose ofrimi i terapisë së konvertimit do të ndalohet për fëmijët deri në moshën 18 vjeç. Shkelësit mund të gjobiten deri në 30,000 € (33,000 dollarë) ose të dënohen deri në një vit burg.

Prindërit dhe kujdestarët që detyrojnë fëmijët e tyre të bëjnë programet mund të akuzohen gjithashtu për shkeljen e detyrës së tyre të kujdesit.

Parada vazhdon

Në vitin 2012, kur disa njerëz të guximshëm vendosën të sfidojnë frikën për të pedaluar për herë të parë edhe publikisht në Ditën Ndërkombëtare Kundër Homofobisë, për ta dhe për shumë individë të tjerë të komunitetit LGBTI+ në Shqipëri, izolimi social ishte jo vetëm realiteti i përditshmërisë së tyre, por edhe një armë për të mbijetuar.

Papa Françesku ndihmon me shuma parash punonjëset e seksit dhe personat transgjendër në Itali!

 

Situata e koronavirusit të ri, COVID-19, ka ndikuar tmerrësisht keq përsa i përket punonjësve të seksit, në Itali dhe jo vetëm, pasi izolimi ka bërë që punonjëset e seksit të humbasin punën e tyre, dhe të mos kenë para për të mbijetuar.

Më shumë se njëzet punonjëse të seksit, dhe persona transgjender, të ardhur nga Amerika Latine, për të punuar në Itali, i janë drejtuar famullisë së Bekuar, Virgin Immaculate e Torvaianica për ndihmë.

Këtu ato gjetën mirëkuptimin dhe ndihmën e famullitarit, Fr Andrea Conocchia, i cili, më 4 prill, njoftoi peshkopin e Albano Marcello Semeraro për situatën.

“Fiksimi i komunitetit gay me statusin dhe paraqitjen kanë kosto shumë të lartë për shëndetin mendor”-studimi

Komuniteti queer është një nga grupet me rrezik më të lartë për depresion, ankth dhe abuzim me substancat narkotike. Për dekada të tëra, shumë shkencëtarë supozuan gabimisht që njerëzit LGBTQ + ishin në thelb patologjik, dhe për këtë arsye në rrezik më të madh për çrregullime mendore. Menjëherë pas hulumtimeve të bazuara në sondazhet aktuale të njerëzve LGBTQ + që filluan së pari në fund të viteve 1990, diskriminimi dhe stigmatizimi u zbuluan se ishin dëmet kryesore për shëndetin mendor LGBTQ +. Komuniteti queer që atëherë ka fituar deri diku pranimin nga shoqëria. Tani, disa studiues të shëndetit mendor LGBTQ + po e zhvendosin fokusin e tyre te stresi që vjen nga vetë komuniteti.

Reflektime për lesbiket, dukshmërinë dhe komunitetin: Çfarë na mësoi lëvizja europane?

Nga Ilaria Todde- Bashkorganizatore dhe anëtare e bordit të  Konferencës Evropiane të Lesbikeve

Diçka e madhe ndodhi më 23 prill 2020: një grup parlamentarësh, zyrtarë dhe aktivistë evropian u takuan në një ngjarje publike në internet për të diskutuar çështjet lesbike në politikën evropiane. Pyetja themelore, të cilën ne u përpoqëm t’i përgjigjeshim ishte: Çfarë mund të bëjë BE për lesbiket ?. Të planifikuar për të festuar Ditën e Vizibilitetit Lesbike,në këtë kohë kritike u organizua konferenca nga ELC,  (Komuniteti EuroCentralAsian Lesbian ) dhe Intergrupi për të drejtat LGBT të Parlamentit Evropian.

Koronavirusi: “Unë kam ngecur në izolim me prindërit e mi homofobë”

Koronavirusi: “Unë kam ngecur në izolim me prindërit e mi homofobë”

Miliona qytetarë në mbarë botën, janë izoluar nëpër shtëpitë e tyre për shkak të pandemisë së koronavirusit, e cila ka goditur globin, por Europa mbetet rajoni më i prekur dhe epiqendra e pandemisë, -sipas të dhënave të fundit të Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

Në Britaninë e Madhe, për shkak të izolimit nga koronavirusi, shumë të rinj janë detyruar të izolohen së bashku me prindërit e tyre, që nuk e pranojnë seksualitetin e tyre.

Tunizia bëhet vendi i parë në botën arabe që njeh martesat e së njëjtës gjini?

Në Tunizi ka shumë polemika ditët e fundit nëse vendi ka vendosur të pranojë ose martesat e së njëjtës gjini.

Organizata “Shams – Pour la dépénalisation de l’homosexualité en Tunisie”- njoftoi në faqen e saj në Facebook në 24 Prill, ditën e parë të Ramazanit, se Tunizia ka pranuar të regjistrojë një çift gay si të martuar.

Organizatat apel Ministrisë së Shëndetësisë: Disa pacientë të mos kenë kufizime në lëvizje!

Shoqata Together for Life, në bashkëpunim me Shoqatën e Pacientëve me Hepatite dhe të Transplantuarve të Shqipërisë përmes një letre zyrtare drejtuar Ministrisë së Shëndetësisë dhe FSDKSH, kanë kërkuar që  të sëmurët me trajtime kronike që i marrin informacionet vetëm nga specialistët e Qendrës Spitalore Universitare Nënë Tereza (QSUT) dhe tërheqin medikamentetet vetëm pranë QSUT-së, si: pacientët me Hemofili; pacientët me Hepatite; të Transplantuarit; personat me HIV-AIDS etj, të mos kenë kufizime në lëvizje, dhe të përjshtohen menjëherë nga vendimet e qeverisë për shtetrrethimin.

X